Skip to content
Executive MBA - Henley Business School Suomessa

Mihin Executive MBA -tutkinnossa kannattaa kiinnittää huomiota?

"*" pakollinen kenttä

Schedule for studies*
Book a meeting
Financing of studies
Haluaisimme esitteen lisäksi kertoa sinulle muista tapahtumistamme ja toimittaa lisätietoja Henleyssä opiskelusta. Sopiiko se sinulle?*
The personal information you supply on this form will be used to help us respond to your request, for quality assurance and for data analytics purposes. Your personal data will not be sold to any organisation, and will not be shared with any organisations outside the university apart from those that help us to provide this service or unless required by law. The information that has been provided in this form will be treated in accordance with the General Data Protection Regulation (2016) and all applicable data protection laws. Please refer to our privacy policy for more information. If, at some stage, you wish to be removed from our database, please advise us by emailing to info@henley.fi.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Oletko harkinnut Executive MBA (EMBA) -tutkinnon suorittamista päivittääksesi osaamistasi, edetäksesi urallasi tai kehittyäksesi yksilönä?

Tässä muutamia seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon koulutusohjelman valinnassa:

Tutkinto vai koulutusohjelma

Haluatko saavuttaa EMBA-opinnoilla maisterin tutkinnon vai syventää ammatillista osaamista? Suomessa EMBA-ohjelman suorittaminen ei automaattisesti johda maisterin tutkintoon, vaikka ohjelmasta saa 90 opintopistettä.

Suomalaisten oppilaitosten tarjoamat MBA-ohjelmat luokitellaan suomalaisessa koulutusjärjestelmässä koulutusohjelmiksi – tai aikuiskoulutukseksi – ei maisterin tutkintoon tähtääviksi ohjelmiksi.

Tästä poiketen Henleyn EMBA-ohjelma tarjoaa yliopistotasoisen maisteritutkinnon, koska Henley EMBA on osa Ison-Britannia virallista tutkintojärjestelmää. Isossa-Britanniassa EMBA luetaan ylemmäksi korkeakoulututkinnoksi, kuten muutkin yliopistossa suoritettavat tutkinnot.

Sen vuoksi Henley EMBA johtaa kansainvälisesti tunnustettuun maisterin tutkintoon.

Akkreditoinnit ja rankingit

Valmistuminen hyvin arvosanoin mistä tahansa koulusta ei nykyaikana riitä. Oppilaitoksella, josta valmistut, on todellista painoarvoa! Tutkinnon pitää olla peräisin akkreditoidusta, hyvän rankingsijoituksen saaneesta yliopistosta.

Voit varmistaa koulutuksen laadun valitsemalla oppilaitoksen, jolla on akkreditoinnit kolmelta kansainvälisesti arvostetulta organisaatiolta: AACSB, AMBA ja EQUIS. Tällä hetkellä maailmassa on vain 108 business-koulua, joilla on kaikki kolme akkreditointia – ja Henley on näistä yksi. Henley oli itse asiassa ensimmäinen Suomessa sijaitseva business-koulu, joka sai tämän halutun Triple Crown -akkreditoinnin.

Akkreditointien lisäksi oppilaitoksen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota rankingsijoituksiin. Financial Times ja Economist julkaisevat maailman arvostetuimpia EMBA-rankinglistoja.

Financial Timesin tämänvuotisessa Executive MBA (EMBA) -rankingissa Henley Business School nousi 25 sijaa ja sijoittui 40. sijalle maailmassa ja 21. sijalle Euroopassa. Ohjelmamme on Suomen ja Pohjoismaiden johtava EMBA-ohjelma, ja se on sijoittunut maailman kärkeen tiedekuntamme monimuotoisuuden, ohjelman kansainvälisen ulottuvuuden ja saavutettujen tavoitteiden ansiosta.

Akkreditoinnit ja hyvät rankingsijoitukset takaavat opetuksen laadukkaan tason. Kolmoisakkreditointi tekee Henleystä yhden maailman johtavista business-kouluista. Sekä Financial Times että Economist sijoittavat Henley EMBA:n vertailussa Suomen parhaaksi EMBA-ohjelmaksi.

Paikallinen vai kansainvälinen

Haluatko EMBA-ohjelmalta paikallista vai kansainvälistä näkökulmaa? Tämä voi olla tärkeä päätös nykyisestä työnkuvastasi ja tulevaisuuden uratavoitteistasi riippuen. Se vaikuttaa merkittävästi ohjelman sisältöön, ihmisiin joihin tutustut ja joiden kanssa opiskelet, tulevaan verkostoosi ja tutkintosi tunnustamiseen.

Suomalaisissa yliopistoissa ohjelman sisältö painottuu yleensä paikalliseen liiketoimintaympäristöön ja opiskelut suoritetaan suomalaisten kouluttajien johdolla suomalaisten opiskelijoiden kanssa.

Henleyllä painotus taas on vahvasti kansainvälinen. Tämä näkyy ohjelman sisällössä, opetushenkilöstössä ja ohjelmaan osallistuvissa opiskelijoissa. Lisäksi Henley EMBA on kansainvälisesti tunnustettu maisterin tutkinto.

Henleyssä ohjelman opiskelijat pääsevät oppimaan monimuotoiselta ja huipputasokkaalta opetushenkilöstöltä. Monet kouluttajista ovat Isosta-Britanniasta, mutta heidän lisäkseen kouluttajia on kaikkialta maailmasta. Henleyn akateemikot ovat kansainvälisesti arvostettuja oman alansa asiantuntijoita, joiden tutkimuksia on julkaistu laajasti ja joilla on runsaasti käytännön työkokemusta.

Jokainen Henley-ohjelmaan Suomessa osallistuva suorittaa osan koulutusmoduuleista ulkomailla. Näin osallistujat saavat mahdollisuuden opiskella erimaalaisten Henleyn opiskelijoiden kanssa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu useita ulkomaan opintomatkoja, joiden kautta osallistujat eri maista pääsevät tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, oppimaan toisiltaan ja käyttämään laaja-alaisia taitojaan ratkoessaan oikean elämän haasteita paikallisissa yrityksissä.

Henley EMBA tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä osaksi verkostoa, johon kuuluu yli 80 000 ihmistä yli 180 maasta.

Lue lisää Henley EMBA ohjelmasta.

Jennika Rantanen - Henley Business School Finland

Jennika Rantanen

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

The social aspect of learning - Henley Business School Finland

The work life value of research skills

  • 22 touko 2023
One of the key sets of skills that are strengthened during the Henley EMBA journey are research skills. These are particularly necessary in the composition of the final thesis. But what is the work life relevance of academic research skills? How can I benefit from the research experience in my everyday work?
WACC, CoC and IRR – a psychologist’s guide to corporate finance - Henley Business School Suomessa

What have I learned about myself during the Henley EMBA?

  • 17 huhti 2023
The EMBA programme in general and the Personal Development module has been a great opportunity to constructively challenge my views and beliefs about myself. I’ve found myself increasingly disagreeing with some identity labels that I previously considered useful and accurate.

10 reasons why longer training programs are more effective

  • 9 maalis 2023
I’m a professional trainer and most of my training is one day courses. During my Henley EMBA studies I’ve had a chance to compare the delivery and impact of my shorter training to the longer training programs that Henley provides. This post serves as a reflection about those differences.