Why lifelong learning

Miksi elinikäinen oppiminen on tärkeää?

Monien ihmisten kohdalla muodollinen koulutus on aiemmin alkanut alakoulusta ja päättynyt korkeakouluun. Kouluttautumisesta elämän ja uran varhaisten vaiheiden jälkeen on kuitenkin tullut yhä tärkeämpää. Miksi elinikäinen oppiminen on niin tärkeää?

Väestön ikääntymisen kaltaiset trendit ja työmaailman muuttuminen vaikuttavat työntekijöiden uran kestoon ja siihen, millaiseksi urat muotoutuvat tulevaisuudessa. Tietämystään jatkuvasti kehittäneet ja uusia taitoja opetelleet ammattilaiset ansaitsevat enemmän ja heidän monipuolinen osaamisensa helpottaa työpaikan vaihtamista, uralla etenemistä ja talouden laskusuhdanteisiin sopeutumista. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että elinikäinen oppiminen edistää terveyttä ja lisää onnellisuutta.

Koulutukseen panostaminen on taloudellinen välttämättömyys

Muodollisen koulutuksen ja elinikäisen ansiotason väliset yhteydet ovat laajalti tutkittuja ja merkittäviä. Vuonna 2015 julkaistu Christopher Tamborinin, ChangHwan Kimin ja Arthur Sakamoton tekemä tutkimus vahvisti, että korkeakoulutuksella on jatkuva ja positiivinen vaikutus ansiotasoon kaikissa uran ja elämän vaiheissa. Yhdysvalloissa naiset ja miehet, joilla on ylempi korkeakoulututkinto tai tohtorintutkinto, ansaitsevat 430 000–620 000 dollaria enemmän uransa aikansa kuin vain alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet. Vastaava trendi on nähtävissä Suomessa, kuten Tilastokeskuksen julkaisemista tiedoista käy ilmi.

Lähde: Tilastokeskus, Palkkarakenne

Jatkuva oppiminen ja taitojen kehittäminen hyödyttävät ammattilaisia taloudellisesti, mutta lisäksi ne mahdollistavat työhön liittyvän osaamisen ylläpitämisen, uralla etenemisen ja jopa uranvaihdon. Teknologian nopea kehittyminen on johtanut työmaailman nopeaan muuttumiseen. Näiden muutosten mukana pysyminen vaatii sekä jatkuvaa oppimista että henkilökohtaista kasvua.1

Oppimisella on suotuisia terveysvaikutuksia

Elinikäinen oppiminen edistää terveyttä ja lisää tyytyväisyyttä elämään. Asiantuntijoiden mukaan pitkään kestävä opiskelu pitää mielen terävänä ja edistää mielenterveyttä. Cathie Hammondin tekemä tutkimus vahvistaa, että koulutus vaikuttaa ihmisen kokonaisterveyteen, koska sen avulla yksilö pystyy näkemään oman elämänsä laajemmasta näkökulmasta. Hänen tutkimuksestaan käy ilmi, että laajempi näkökulma auttaa kiinnostumaan uusista asioista ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia, mikä puolestaan antaa merkitystä ja toivoa, parantaa itseluottamusta ja tukee henkilökohtaista kasvua.

1 David Pendleton, Peter Derbyshire and Chloe Hodgkinson (2021): Work-Life Matters, Palgrave Macmillan

Sabine Doms, Marketing Manager - Henley Business School Finland

Sabine Doms

Sabine is passionate about helping people to achieve their full potential and perform at their best. She has over 10 years experience in marketing and communications and is leading the marketing of Henley Business School in Finland since 2016.

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

Executive Certificate in Leadership - Henley Business School Finland

Webinar: Executive Certificate in Leadership information meeting

  •   17.2.2022 – 16:00 to 17:30
  • Online 🌐
Kohtaatko johtamiseen liittyviä haasteita päivittäisessä työssäsi? Tule mukaan uuden johtajuusohjelmamme online infotilaisuuteen ja tutustu ohjelmassa käytettyihin opetusmetodeihin, tapaa tiimimme jäseniä ja kysy kysymyksiä.

Webinar series: Leading healthy and productive post-pandemic workplaces

  •   3.2.2022 – 14:00 to 11.4.2022 – 15:00
  • Online 🌐
The post-Covid-19 world of work faces many challenges in creating a healthy, productive and engaged workforce as many are exhausted from the ongoing pandemic. Join Dr Caroline Rook and guests to explore how to become more resilient to face the challenges ahead; Leader Resilience, Team Resilience and Organisation Resilience.
Executive MBA - Henley Business School Finland

Webinaari: Executive MBA -infotilaisuus

  •   8.2.2022 – 08:30 to 10:00
  • Online 🌐
Tervetuloa seuraavaan infotilaisuuteemme kuulemaan lisää Henley Executive MBA -ohjelmasta ja sen tuomista hyödyistä. Tilaisuudessa pääset tapaamaan yhden alumneistamme ja kuulemaan hänen opiskelukokemuksistaan. Lisäksi saat vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin, jotka liittyvät tuleviin opintoihisi.