Why lifelong learning

Miksi elinikäinen oppiminen on tärkeää?

Monien ihmisten kohdalla muodollinen koulutus on aiemmin alkanut alakoulusta ja päättynyt korkeakouluun. Kouluttautumisesta elämän ja uran varhaisten vaiheiden jälkeen on kuitenkin tullut yhä tärkeämpää. Miksi elinikäinen oppiminen on niin tärkeää?

Väestön ikääntymisen kaltaiset trendit ja työmaailman muuttuminen vaikuttavat työntekijöiden uran kestoon ja siihen, millaiseksi urat muotoutuvat tulevaisuudessa. Tietämystään jatkuvasti kehittäneet ja uusia taitoja opetelleet ammattilaiset ansaitsevat enemmän ja heidän monipuolinen osaamisensa helpottaa työpaikan vaihtamista, uralla etenemistä ja talouden laskusuhdanteisiin sopeutumista. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että elinikäinen oppiminen edistää terveyttä ja lisää onnellisuutta.

Koulutukseen panostaminen on taloudellinen välttämättömyys

Muodollisen koulutuksen ja elinikäisen ansiotason väliset yhteydet ovat laajalti tutkittuja ja merkittäviä. Vuonna 2015 julkaistu Christopher Tamborinin, ChangHwan Kimin ja Arthur Sakamoton tekemä tutkimus vahvisti, että korkeakoulutuksella on jatkuva ja positiivinen vaikutus ansiotasoon kaikissa uran ja elämän vaiheissa. Yhdysvalloissa naiset ja miehet, joilla on ylempi korkeakoulututkinto tai tohtorintutkinto, ansaitsevat 430 000–620 000 dollaria enemmän uransa aikansa kuin vain alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet. Vastaava trendi on nähtävissä Suomessa, kuten Tilastokeskuksen julkaisemista tiedoista käy ilmi.

Lähde: Tilastokeskus, Palkkarakenne

Jatkuva oppiminen ja taitojen kehittäminen hyödyttävät ammattilaisia taloudellisesti, mutta lisäksi ne mahdollistavat työhön liittyvän osaamisen ylläpitämisen, uralla etenemisen ja jopa uranvaihdon. Teknologian nopea kehittyminen on johtanut työmaailman nopeaan muuttumiseen. Näiden muutosten mukana pysyminen vaatii sekä jatkuvaa oppimista että henkilökohtaista kasvua.1

Oppimisella on suotuisia terveysvaikutuksia

Elinikäinen oppiminen edistää terveyttä ja lisää tyytyväisyyttä elämään. Asiantuntijoiden mukaan pitkään kestävä opiskelu pitää mielen terävänä ja edistää mielenterveyttä. Cathie Hammondin tekemä tutkimus vahvistaa, että koulutus vaikuttaa ihmisen kokonaisterveyteen, koska sen avulla yksilö pystyy näkemään oman elämänsä laajemmasta näkökulmasta. Hänen tutkimuksestaan käy ilmi, että laajempi näkökulma auttaa kiinnostumaan uusista asioista ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia, mikä puolestaan antaa merkitystä ja toivoa, parantaa itseluottamusta ja tukee henkilökohtaista kasvua.

1 David Pendleton, Peter Derbyshire and Chloe Hodgkinson (2021): Work-Life Matters, Palgrave Macmillan

Jennika Rantanen - Henley Business School Finland

Jennika Rantanen

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

10 reasons why longer training programs are more effective

  • 9 maalis 2023
I’m a professional trainer and most of my training is one day courses. During my Henley EMBA studies I’ve had a chance to compare the delivery and impact of my shorter training to the longer training programs that Henley provides. This post serves as a reflection about those differences.

Saara Karhula appointed as Business Development Executive

  • 1 maalis 2023
Saara Karhula has been appointed as Business Development Executive at Henley Business School Finland as of 1 March 2023. In this role she will focus on developing both customised solutions and open programs.
Henley EMBA opiskelijat - Henley Business School Suomessa

Executive MBA Online info

  •   12.5.2023 – 09:00 to 10:00
  • Online
Today’s globally connected business world calls for a wider perspective, new skills and different ways of thinking. The Henley Executive MBA (EMBA) – Global is designed to develop outstanding business leaders ready to take on the challenges and opportunities of operating in today’s complex and fast-moving global economy. It develops leaders who are strong, responsible and adaptable.