Skip to content
Do you have what it takes to do an Executive MBA? - Henley Business School Suomessa

Onko minusta Executive MBA -tutkinnon suorittajaksi?

Kysymys käy jokaisen mielessä ainakin kerran, kun miettii, mitä plussia ja miinuksia paluu koulunpenkille merkitsee. Ajatus on toisaalta hyvin kiehtova mutta samalla hieman pelottava. Kysymystä voi pitää myös haasteena, josta haluaa selviytyä. Oheinen lyhyt tarkistuslista auttaa sinua päättämään, sopiiko Executive MBA -tutkinto sinulle.

Mieti ihan ensimmäiseksi motivaatiotasi. Miten Executive MBA -tutkinto tukee ammatillista tai henkilökohtaista kasvuasi? Haluatko vaihtaa ammattia tai valmistautua vaativampiin johtotehtäviin? Kiinnostaako yrittäjyys? Oletko vahvasti motivoitunut kasvamaan henkisesti? Tai haluatko laajentaa verkostojasi ja tavata ihmisiä, joilla on täysin erilainen tausta ja jotka tulevat eri maista?

Pohdi myös asennettasi. Oletko avoin uusille ajatuksille? Haluatko haastaa itsesi? Oletko valmis nostamaan henkilökohtaisen kehityksesi seuraavalle tasolle? Haluatko kasvaa oppimalla alan parhaimmilta?

Executive MBA -tutkinnon suorittamiseen ei ole oikotietä, mutta kyse ei myöskään ole rakettitieteestä. Määrittele itsellesi sopiva tahti ja aseta päiväkohtaisia realistisia tavoitteita aivan kuten ammattiurheilijat tekevät. Pyri parhaimpaasi joka päivä. Silloin pienetkin askeleet voivat johtaa suuriin saavutuksiin. Asenne todellakin ratkaisee.

Kolmanneksi ota huomioon omat resurssisi. Opiskeluun menee aikaa ja rahaa, ja se vaatii kurinalaisuutta. Executive MBA -tutkinnon suorittaminen vie keskimäärin 10–15 tuntia viikossa. Pystytkö sovittamaan sen aikatauluusi? Rahoitus on järjestävissä monella tavalla. Muista, että kyseessä on investointi omaan tulevaisuuteesi. Entä kurinalaisuus? Sitä tarvitaan, sillä onnistuminen on pitkälti kiinni sinusta itsestäsi.

Lopuksi vielä varmista, että sinulla on perheesi, ystäviesi, työtovereidesi ja työnantajasi tuki. Heidän täytyy ymmärtää, että Executive MBA -tutkinto auttaa sinua kasvamaan sekä tulemaan paremmaksi työssäsi ja parhaaksi itseksesi kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Kyllä, opiskelu vaatii uhrauksia. Mutta tieto siitä, että voit tulla paremmaksi versioksi itsestäsi, tekee siitä kaiken vaivan arvoista.

Haluaisitko kuulla lisää Henley Executive MBA:sta? Tule mukaan info-tilaisuuteemme tai lataa Executive MBA -esitteemme.

Jennika Rantanen - Henley Business School Finland

Jennika Rantanen

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

Could an Executive MBA be part of your talent and succession planning? - Henley Business School Finland

WANTED: Customer Engagement Manager

  • 26 syys 2023
Etsimme Suomen yksikköön Customer Engagement Manageria, joka johtaa toimimaan johdon koulutusta ja yrityskohtaisia ohjelmia!

Leader in spotlight: Pia Aaltonen-Forsell, CFO

  • 7 heinä 2023
Pia Aaltonen-Forsell is CFO of Outokumpu, the largest stainless steal producer in Europe. She does not have the most obvious background for a CFO: she is Master of Social Sciences in economics. She thinks that her background is a great asset, since as a CFO you need to understand the economy in general, not just business. 
The social aspect of learning - Henley Business School Finland

The work life value of research skills

  • 22 touko 2023
One of the key sets of skills that are strengthened during the Henley EMBA journey are research skills. These are particularly necessary in the composition of the final thesis. But what is the work life relevance of academic research skills? How can I benefit from the research experience in my everyday work?