Skip to content
Do you have what it takes to do an Executive MBA? - Henley Business School Suomessa

Onko minusta Executive MBA -tutkinnon suorittajaksi?

Kysymys käy jokaisen mielessä ainakin kerran, kun miettii, mitä plussia ja miinuksia paluu koulunpenkille merkitsee. Ajatus on toisaalta hyvin kiehtova mutta samalla hieman pelottava. Kysymystä voi pitää myös haasteena, josta haluaa selviytyä. Oheinen lyhyt tarkistuslista auttaa sinua päättämään, sopiiko Executive MBA -tutkinto sinulle.

Mieti ihan ensimmäiseksi motivaatiotasi. Miten Executive MBA -tutkinto tukee ammatillista tai henkilökohtaista kasvuasi? Haluatko vaihtaa ammattia tai valmistautua vaativampiin johtotehtäviin? Kiinnostaako yrittäjyys? Oletko vahvasti motivoitunut kasvamaan henkisesti? Tai haluatko laajentaa verkostojasi ja tavata ihmisiä, joilla on täysin erilainen tausta ja jotka tulevat eri maista?

Pohdi myös asennettasi. Oletko avoin uusille ajatuksille? Haluatko haastaa itsesi? Oletko valmis nostamaan henkilökohtaisen kehityksesi seuraavalle tasolle? Haluatko kasvaa oppimalla alan parhaimmilta?

Executive MBA -tutkinnon suorittamiseen ei ole oikotietä, mutta kyse ei myöskään ole rakettitieteestä. Määrittele itsellesi sopiva tahti ja aseta päiväkohtaisia realistisia tavoitteita aivan kuten ammattiurheilijat tekevät. Pyri parhaimpaasi joka päivä. Silloin pienetkin askeleet voivat johtaa suuriin saavutuksiin. Asenne todellakin ratkaisee.

Kolmanneksi ota huomioon omat resurssisi. Opiskeluun menee aikaa ja rahaa, ja se vaatii kurinalaisuutta. Executive MBA -tutkinnon suorittaminen vie keskimäärin 10–15 tuntia viikossa. Pystytkö sovittamaan sen aikatauluusi? Rahoitus on järjestävissä monella tavalla. Muista, että kyseessä on investointi omaan tulevaisuuteesi. Entä kurinalaisuus? Sitä tarvitaan, sillä onnistuminen on pitkälti kiinni sinusta itsestäsi.

Lopuksi vielä varmista, että sinulla on perheesi, ystäviesi, työtovereidesi ja työnantajasi tuki. Heidän täytyy ymmärtää, että Executive MBA -tutkinto auttaa sinua kasvamaan sekä tulemaan paremmaksi työssäsi ja parhaaksi itseksesi kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Kyllä, opiskelu vaatii uhrauksia. Mutta tieto siitä, että voit tulla paremmaksi versioksi itsestäsi, tekee siitä kaiken vaivan arvoista.

Haluaisitko kuulla lisää Henley Executive MBA:sta? Tule mukaan info-tilaisuuteemme tai lataa Executive MBA -esitteemme.

Jennika Rantanen - Henley Business School Finland

Jennika Rantanen

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

Team Coaching Opportunity – Pro Bono

  • 31 tammi 2024
We are now offering a unique opportunity to participate in team coaching, pro bono! Apply with your team by 4th of February.

Paula Kilpinen nimitetty Henley Business School Finlandin toimitusjohtajaksi

  • 4 tammi 2024
Paula Kilpinen on nimitetty Henley Business School Finlandin toimitusjohtajaksi 1. tammikuuta alkaen. Hän korvaa tehtävässä Annu Matulan, joka toimii nyt Senior Advisorina Henleyn verkostossa.

Season’s Greetings 2023

  • 19 joulu 2023
Dear Henley Community, As we bid farewell to 2023, we want to express our profound gratitude for the collaborative spirit that has defined our journey together. Your unwavering support has…