Do you have what it takes to do an Executive MBA? - Henley Business School Suomessa

Onko minusta Executive MBA -tutkinnon suorittajaksi?

Kysymys käy jokaisen mielessä ainakin kerran, kun miettii, mitä plussia ja miinuksia paluu koulunpenkille merkitsee. Ajatus on toisaalta hyvin kiehtova mutta samalla hieman pelottava. Kysymystä voi pitää myös haasteena, josta haluaa selviytyä. Oheinen lyhyt tarkistuslista auttaa sinua päättämään, sopiiko Executive MBA -tutkinto sinulle.

Mieti ihan ensimmäiseksi motivaatiotasi. Miten Executive MBA -tutkinto tukee ammatillista tai henkilökohtaista kasvuasi? Haluatko vaihtaa ammattia tai valmistautua vaativampiin johtotehtäviin? Kiinnostaako yrittäjyys? Oletko vahvasti motivoitunut kasvamaan henkisesti? Tai haluatko laajentaa verkostojasi ja tavata ihmisiä, joilla on täysin erilainen tausta ja jotka tulevat eri maista?

Pohdi myös asennettasi. Oletko avoin uusille ajatuksille? Haluatko haastaa itsesi? Oletko valmis nostamaan henkilökohtaisen kehityksesi seuraavalle tasolle? Haluatko kasvaa oppimalla alan parhaimmilta?

Executive MBA -tutkinnon suorittamiseen ei ole oikotietä, mutta kyse ei myöskään ole rakettitieteestä. Määrittele itsellesi sopiva tahti ja aseta päiväkohtaisia realistisia tavoitteita aivan kuten ammattiurheilijat tekevät. Pyri parhaimpaasi joka päivä. Silloin pienetkin askeleet voivat johtaa suuriin saavutuksiin. Asenne todellakin ratkaisee.

Kolmanneksi ota huomioon omat resurssisi. Opiskeluun menee aikaa ja rahaa, ja se vaatii kurinalaisuutta. Executive MBA -tutkinnon suorittaminen vie keskimäärin 10–15 tuntia viikossa. Pystytkö sovittamaan sen aikatauluusi? Rahoitus on järjestävissä monella tavalla. Muista, että kyseessä on investointi omaan tulevaisuuteesi. Entä kurinalaisuus? Sitä tarvitaan, sillä onnistuminen on pitkälti kiinni sinusta itsestäsi.

Lopuksi vielä varmista, että sinulla on perheesi, ystäviesi, työtovereidesi ja työnantajasi tuki. Heidän täytyy ymmärtää, että Executive MBA -tutkinto auttaa sinua kasvamaan sekä tulemaan paremmaksi työssäsi ja parhaaksi itseksesi kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Kyllä, opiskelu vaatii uhrauksia. Mutta tieto siitä, että voit tulla paremmaksi versioksi itsestäsi, tekee siitä kaiken vaivan arvoista.

Haluaisitko kuulla lisää Henley Executive MBA:sta? Tule mukaan info-tilaisuuteemme tai lataa Executive MBA -esitteemme.

Jennika Rantanen - Henley Business School Finland

Jennika Rantanen

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

10 reasons why longer training programs are more effective

  • 9 maalis 2023
I’m a professional trainer and most of my training is one day courses. During my Henley EMBA studies I’ve had a chance to compare the delivery and impact of my shorter training to the longer training programs that Henley provides. This post serves as a reflection about those differences.

Saara Karhula appointed as Business Development Executive

  • 1 maalis 2023
Saara Karhula has been appointed as Business Development Executive at Henley Business School Finland as of 1 March 2023. In this role she will focus on developing both customised solutions and open programs.
Henley EMBA opiskelijat - Henley Business School Suomessa

Executive MBA Online info

  •   12.5.2023 – 09:00 to 10:00
  • Online
Today’s globally connected business world calls for a wider perspective, new skills and different ways of thinking. The Henley Executive MBA (EMBA) – Global is designed to develop outstanding business leaders ready to take on the challenges and opportunities of operating in today’s complex and fast-moving global economy. It develops leaders who are strong, responsible and adaptable.