Leadership - Henley Business School Suomessa

Lupa olla aito – myös johtajana

Perinteisten teorioiden johtaja on kapteeni tai kapellimestari, joka näyttää organisaatiolleen määrätietoisesti suuntaa. Viime vuosina käsitys johtajuudesta on kokenut vallankumouksen. Nykyajattelun mukaan johtajan ei kannata olla liian vahva ja varma.

Olen viime vuosina joutunut perusteellisesti ravistelemaan näkemyksiäni hyvästä johtajuudesta, kun olen opiskellut neurotieteitä ja psykologiaa. Uuden tutkimustiedon perusteella rohkaisen kaikkia esimiehiä haastamaan omaa tapaansa johtaa. Uuden aallon johtamiselle on nyt tilausta. Johtamistavan muutoksella voi olla merkittävä vaikutus organisaation energiatasoon, henkilöstön luovuuteen ja sitä kautta yritysten uusiutumiskykyyn ja menestykseen. Nostan esiin kolme keskeistä teemaa.

1: Vahva itsetuntemus

Jos et tunne itseäsi, miten voisit auttaa muita? Hyvä johtaja tutustuu perinpohjaisesti omiin tunteisiinsa, motiiveihinsa, maailmankuvaansa ja uskomuksiinsa. Hän reflektoi ja kyseenalaistaa itseään. Hän on sinut omien tunteidensa kanssa ja osaa siksi arvostaa muita. Muiden onnistumiset antavat hänelle virtaa, ja hän sallii myös erehtymisen. Luovuus pääsee kukoistamaan, kun virheitä ei pelätä ja jokaisella on lupa olla oma itsensä.

2: Lupa olla hämmentynyt

Karismaattisuus on kokenut inflaation. Johtaja ei aina pysty kontrolloimaan nopeasti ja arvaamattomasti muuttuvia tilanteita. Asiat eivät tapahdu käskystä tai lineaarisesti eikä muutos ole matka pisteestä A pisteeseen B. Esimiehen kannattaa antaa itselleen ja organisaatiolleen lupa hämmentyä. On uskallettava ottaa aikalisä, kysyä ja tutkia vaihtoehtoja. Kokonaisuuksien hahmottamisessa auttaa systeemiajattelu. Johtaja on kapteeni, joka joutuu yhdessä miehistönsä kanssa navigoimaan sankassa sumussa. Liiallinen varmuus ja karismaattisuus voi johtaa laivan uppoamiseen.

3: Kyky olla läsnä

Perinteisesti ajatellaan, että johtaja on aina pari askelta edellä ja varmistaa sillä yrityksensä hyvän tulevaisuuden. Totta, mutta johtajan on oltava myös ”tässä ja nyt”. Kun esimies pysähtyy, keskittyy läsnäoloon ja nykyhetkeen, hän tekee arvokkaita löytöjä. Vastaukset ja onnistumisen avaimet löytyvät usein läheltä ja tästä hetkestä. Tulevaisuus tehdään tämän päivän tiedoin ja kohtaamisin.

Aitous vapauttaa

Läsnäoleva ja aito esimies luo ympärilleen rennon ja turvallisen ilmapiirin. Silloin henkilöstö kokee, että heillä on lupa kokeilla, erehtyä ja etsiä luovia ratkaisuja. Ihmiset ottavat vastuuta, toimivat rohkeasti ja itsenäisesti.

Suomessa tulosta on opittu tekemään numeroiden, prosessikuvausten ja selkeiden strategiasuunnitelmien avulla, ja teknis-taloudellinen osaaminen on johtamistutkintojen keskeistä sisältöä. Johtajat ovat vahvoja managereita, leadership on vielä lapsen kengissä. Tulevaisuuden johtamisessa painottuvat psykologinen osaaminen ja systeeminen ajattelu sekä rohkeus olla aito ja avoin.

Jos kiinnostuit, lue lisää Henley Business Schoolin The Integrated Leader -ohjelmasta.

Anna Matula - Managing Director - Henley Business School Suomessa

Annu Matula

Annu has a strong passion for leadership development, she has spent most of her career in the consulting and education business. She has over 30 years of experience in management consulting, leadership training and executive education. During her career, Annu has designed and delivered various senior executive development, leadership and change management programmes. In addition, she’s specialised in career and executive coaching. Annu is leading the operations of Henley Business School in Finland since 2010.

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

10 reasons why longer training programs are more effective

  • 9 maalis 2023
I’m a professional trainer and most of my training is one day courses. During my Henley EMBA studies I’ve had a chance to compare the delivery and impact of my shorter training to the longer training programs that Henley provides. This post serves as a reflection about those differences.

21st Century Digital Marketing on the Greenlands Campus

  • 14 helmi 2023
The Henley Global EMBA offers an opportunity to select one elective module on a topic where you want to deepen your knowledge and skills. I chose to do my elective in Digital Marketing. I was curious to see how up-to-date and relevant information a business school can provide about this rapidly evolving topic.

The ROI of EMBA for the employer

  • 19 tammi 2023
In order to consider the program to be a worthwhile investment for the company, business leaders and HR professionals need to understand the value of the training, and in particular the return-on-investment (ROI) of an EMBA. Read Juho Toivola´s blog post what are the long term benefits of the investment and how to calculate the actual ROI of EMBA.