Executive MBA tutkinnon suorittanut Aksu Tuomari - Henley Business School Suomessa

MBA-tutkinto lakimiehille?

Johtajuus ja siihen liittyvät taidot ovat juristin työssä jatkuvasti tärkeämpiä.

Mitkä ovat laki- ja johtajuus koulutusten yhdistämisen hyödyt? Alla kommentteja aiheesta Aksu Tuomiselta, joka suoritti Henleyn Executive MBA-tutkinnon työnsä ohessa. Tuominen on associate ja asianajaja asianajotoimisto Castrén & Snellmanilla.

Juristi joutuu johtajaksi usein ilman johtajakoulutusta. MBA-tutkinto laajentaa juristin näkemystä.

Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin associate ja asianajaja Aksu Tuominen on suorittanut kaksi akateemista loppututkintoa: oikeustieteen ja filosofian maisterin tutkinnot.

”Yliopistotutkinnot olivat aika teoreettisia, joten kaipasin lisäksi jotain käytännöllisempää.”

Tuominen sai vuoden alussa suoritettua kolmevuotisen Henleyn Executive MBA-tutkinnon.

”Henleyn MBA-tutkinto on hyvin käytännöllinen ja tehtäviä on paljon. Teimme myös muun muassa yritysvierailuja.”

MBA-tutkinnon suorittaneita juristeja on vähän, myös koulutuksessa juristitaustaisia oli vähän. Kauppakorkeakoulu + oikeustieteellinen tuntuu olevan tavanomaisempi vaihtoehto.

”Juristilta vaaditaan nykyään laajempaa näkemystä kuin pelkästään juridista. MBA-tutkinto tuo sitä. Lisäksi juristit joutuvat usein jo varhain johtamisasemaan esimerkiksi esimiehinä tai projektin vetäjinä. Siinäkin mielessä MBA-tutkinto on hyvä juristeille.”

Tuominen teki MBA-tutkinnon pääosin vapaa-ajallaan – esimiehen ja johdon kannustamana. Tutkintoon kuului myös vino pino kirjoja. Mitä hän suosittelee niistä juristeille?

Juristikirje pyysi pistämään kirjat pinoon ja kommentoimaan niitä.

Rhode: Lawyers as Leaders
“Stanford Law Schoolin professori kertoo juristijohtajien heikkoudet ja vahvuudet. Juristi päätyy usein johtajaksi ilman johtajakoulutusta.”

Davenport & Prusak: Working Knowledge
“Lopputyöni käsitteli tiedon jakamista organisaatioissa eli knowledge sharingia. Working knowledge on knowledge sharingin klassikko, josta oppii, että tiedon jakaminen organisaatiossa on aika arkista ja paljon arkisia tekoja. Tiedon jakaminen organisaatiossa on tärkeää, koska ihmisen lähtiessä helposti myös tieto lähtee organisaatiosta.”

Maister: Managing the Professional Service Firm
“Klassikko, jonka kirjoittaja on juristi. Sanomana on se, että asiantuntijoiden tulisi milking assettien lisäksi hankkia building assetteja. Helposti juristit painottavat vain milking assetteihin, eli niihin, joista saa sillä hetkellä rahaa. Building assetit ovat tulevaisuudessa mahdollisesti tarvittavaa osaamista.”

Van Winkelen & McKenzie: Knowledge Works
“Henleyn asiantuntijoiden kirjoittama teos. Perusteellinen: Henleyssä johtamisesta halutaan tehdä tiedettä. Van Winkelen ohjasi lopputyöni.”

Kaplan-Norton: The Strategy-Focused Organization
“Perusbisneskirja johtamisesta.”

Styhre: Knowledge Sharing in Professions
“Kirjan sanoma on se, että asiantuntijuus on suhteellista ja sinua pidetään asiantuntijana vain, jos pystyt viestimään muille tietojasi ja muut ymmärtävät sinun tietävän ja osaavan asian. Et voi olla asiantuntija siis yksin. Tätä ajatellen sosiaalinen media on juristille kultakimpale, mutta tietojaan pitää jakaa vailla ajatusta omasta hyödystä.”

Henley Business School - Executive MBA graduate Aksu Tuominen

Kuva: Heini Larros/ Juristikirje

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Juristikirjeessä

Sabine Doms, Marketing Manager - Henley Business School Finland

Sabine Doms

Sabine is passionate about helping people to achieve their full potential and perform at their best. She has over 10 years experience in marketing and communications and is leading the marketing of Henley Business School in Finland since 2016.

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

Becoming a better leader is about becoming a better person

  • 24 marras 2022
One of things that sets the Henley Executive MBA apart from other postgraduate programmes is the strong emphasis on personal development. It is great to systematically take time for personal reflection that is not focused on work objectives, but rather on balancing my personal needs with the external demands I’m facing. Identifying and resolving matters that stop you from being a better person are an integral part of the path of any leader who wants to develop.

Paula Kilpinen appointed as Director, Custom solutions

  • 15 marras 2022
Paula Kilpinen has been appointed as Director, Custom solutions at Henley Business School Finland as of 14 November 2022. In this role she will lead the custom solutions business area, comprising of high-impact customised solutions for sustainable growth.

Executive MBA -infotilaisuus

  •   16.12.2022 – 08:30 to 10:00
  • Henley Business School
Tervetuloa Executive MBA -infotilaisuuteemme kuulemaan lisää ohjelmasta ja oppimiskokemuksesta. Tilaisuudessa pääset tapaamaan yhden alumneistamme ja kuulemaan hänen kokemuksistaan Henleyn Executive MBA -ohjelmassa.