Executive MBA tutkinnon suorittanut Aksu Tuomari - Henley Business School Suomessa

MBA-tutkinto lakimiehille?

Johtajuus ja siihen liittyvät taidot ovat juristin työssä jatkuvasti tärkeämpiä.

Mitkä ovat laki- ja johtajuus koulutusten yhdistämisen hyödyt? Alla kommentteja aiheesta Aksu Tuomiselta, joka suoritti Henleyn Executive MBA-tutkinnon työnsä ohessa. Tuominen on associate ja asianajaja asianajotoimisto Castrén & Snellmanilla.

Juristi joutuu johtajaksi usein ilman johtajakoulutusta. MBA-tutkinto laajentaa juristin näkemystä.

Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin associate ja asianajaja Aksu Tuominen on suorittanut kaksi akateemista loppututkintoa: oikeustieteen ja filosofian maisterin tutkinnot.

”Yliopistotutkinnot olivat aika teoreettisia, joten kaipasin lisäksi jotain käytännöllisempää.”

Tuominen sai vuoden alussa suoritettua kolmevuotisen Henleyn Executive MBA-tutkinnon.

”Henleyn MBA-tutkinto on hyvin käytännöllinen ja tehtäviä on paljon. Teimme myös muun muassa yritysvierailuja.”

MBA-tutkinnon suorittaneita juristeja on vähän, myös koulutuksessa juristitaustaisia oli vähän. Kauppakorkeakoulu + oikeustieteellinen tuntuu olevan tavanomaisempi vaihtoehto.

”Juristilta vaaditaan nykyään laajempaa näkemystä kuin pelkästään juridista. MBA-tutkinto tuo sitä. Lisäksi juristit joutuvat usein jo varhain johtamisasemaan esimerkiksi esimiehinä tai projektin vetäjinä. Siinäkin mielessä MBA-tutkinto on hyvä juristeille.”

Tuominen teki MBA-tutkinnon pääosin vapaa-ajallaan – esimiehen ja johdon kannustamana. Tutkintoon kuului myös vino pino kirjoja. Mitä hän suosittelee niistä juristeille?

Juristikirje pyysi pistämään kirjat pinoon ja kommentoimaan niitä.

Rhode: Lawyers as Leaders
“Stanford Law Schoolin professori kertoo juristijohtajien heikkoudet ja vahvuudet. Juristi päätyy usein johtajaksi ilman johtajakoulutusta.”

Davenport & Prusak: Working Knowledge
“Lopputyöni käsitteli tiedon jakamista organisaatioissa eli knowledge sharingia. Working knowledge on knowledge sharingin klassikko, josta oppii, että tiedon jakaminen organisaatiossa on aika arkista ja paljon arkisia tekoja. Tiedon jakaminen organisaatiossa on tärkeää, koska ihmisen lähtiessä helposti myös tieto lähtee organisaatiosta.”

Maister: Managing the Professional Service Firm
“Klassikko, jonka kirjoittaja on juristi. Sanomana on se, että asiantuntijoiden tulisi milking assettien lisäksi hankkia building assetteja. Helposti juristit painottavat vain milking assetteihin, eli niihin, joista saa sillä hetkellä rahaa. Building assetit ovat tulevaisuudessa mahdollisesti tarvittavaa osaamista.”

Van Winkelen & McKenzie: Knowledge Works
“Henleyn asiantuntijoiden kirjoittama teos. Perusteellinen: Henleyssä johtamisesta halutaan tehdä tiedettä. Van Winkelen ohjasi lopputyöni.”

Kaplan-Norton: The Strategy-Focused Organization
“Perusbisneskirja johtamisesta.”

Styhre: Knowledge Sharing in Professions
“Kirjan sanoma on se, että asiantuntijuus on suhteellista ja sinua pidetään asiantuntijana vain, jos pystyt viestimään muille tietojasi ja muut ymmärtävät sinun tietävän ja osaavan asian. Et voi olla asiantuntija siis yksin. Tätä ajatellen sosiaalinen media on juristille kultakimpale, mutta tietojaan pitää jakaa vailla ajatusta omasta hyödystä.”

Henley Business School - Executive MBA graduate Aksu Tuominen

Kuva: Heini Larros/ Juristikirje

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Juristikirjeessä

Jennika Rantanen - Henley Business School Finland

Jennika Rantanen

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tapahtumat

10 reasons why longer training programs are more effective

  • 9 maalis 2023
I’m a professional trainer and most of my training is one day courses. During my Henley EMBA studies I’ve had a chance to compare the delivery and impact of my shorter training to the longer training programs that Henley provides. This post serves as a reflection about those differences.

Saara Karhula appointed as Business Development Executive

  • 1 maalis 2023
Saara Karhula has been appointed as Business Development Executive at Henley Business School Finland as of 1 March 2023. In this role she will focus on developing both customised solutions and open programs.
Henley EMBA opiskelijat - Henley Business School Suomessa

Executive MBA Online info

  •   12.5.2023 – 09:00 to 10:00
  • Online
Today’s globally connected business world calls for a wider perspective, new skills and different ways of thinking. The Henley Executive MBA (EMBA) – Global is designed to develop outstanding business leaders ready to take on the challenges and opportunities of operating in today’s complex and fast-moving global economy. It develops leaders who are strong, responsible and adaptable.